Categories

Archive

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Heart rate monitor

To add another variable to determain the users’ emotion, we want to measure the users’  heart rate. We will do this by using the ‘ Polar heart rate system’ . This includes a normal chest strap used in fitness. To read the pulses use a ‘ polar heart reate receiver’ . We started by soldering cords to the different ports on the receiver. We also attached a crystal to count the heart beats in realtion to the time. The cords will be attached to the arduino. When the user wears the ‘ polar chest strap’  we will be able to monitor his or her heartrate.
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft