Heart rate monitor

To add another variable to determain the users’ emotion, we want to measure the users’  heart rate. We will do this by using the ‘ Polar heart rate system’ . This includes a normal chest strap used in fitness. To read the pulses use a ‘ polar heart reate receiver’ . We started by soldering cords to the different ports on the receiver. We also attached a crystal to count the heart beats in realtion to the time. The cords will be attached to the arduino. When the user wears the ‘ polar chest strap’  we will be able to monitor his or her heartrate.