Categories

Archive

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

heart sensor test program

The code below was written to check the functioning of the heart sensor in combination with the heart rate receiver. From here on we can determine default heart rate values as introduction towards a combined program: sensors (input) and magnets/mechanics (output). Comments are in grey.

 

 

/* Code created by Simone Koch on 10/14/2011 to test the heart sensor and heart rate receiver.
It prints the values of the heart rate in the Serial monitor.
*/

const int hartAnalogInPin = A0;    Analog input pin that the potentiometer is attached to

int hartIn = 0;

void setup() {
   initialize serial communications at 9600 bps:
   Serial.begin(9600); 
}

void loop() {
   read the analog in value
   hartIn = analogRead(hartAnalogInPin);  
   Serial.print(hartIn);
   delay(1000);  
}

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft