Servo Arms

We did a few test runs to see if the Servo arms we’ve created weren’t too heavy for the servo arms to lift. The results were quite uplifting.

What we did is: We simply taped a metal Mechano-‘arm’ onto the servo motor and attached the magnets onto it by it’s own magnetism.  Then we plugged in the Arduino and used the simple sweep example to see if it’d work.

You can see that the servo arms can quite easily hold the magnets whilst moving at various speeds. Next we will build a display case where the servo motors have a set position, as well as the glass Ferrofluid container so we can properly define and note motor-motions to the displayed mood or emotion. YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image